Polish-ul este o substanta usor abraziva care slefuieste suprafata vopsita si iti permite sa straluceasca. Ceara este non-abraziva care acopera si protejeaza vopseaua si umple urmele de lovituri si adancituri microscopice aflate in vopsea pentru a o ajuta sa straluceasca.

Chiar si unii producatori confunda termenii de polish si ceara care submineaza credibilitatea lor. Aplicarea unui strat de ceara pe o vopsea deteriorata va ascunde doar micile imperfectiuni si nu va imbunatati aspectul vopselei, astfel ceara este destinata doar pentru finisarea vopselei, dupa ce a fost polishata.

polish4

Un polish trebuie sa fie facut atunci cand vopseaua devine degradata, in urma zgarieturilor. Ani de expunere la conditiile externe aflate pe asfalt, impreuna cu lumina soarelui pot degrada aspectul unei masini. 
De fiecare data cand se poliseaza o masina se scoate un mic strat de lac si, daca faci asta prea des se va trece de stratul protector de lac si singura modalitate de a o repara , este de a revopsi masina.

Trebuie sa determini daca defectul din vopsea este deasupra sau dedesubtul suprafetei lacuite. Dupa ce spalati masina treceti cu degetele peste suprafata vopsita si in cazul in care simtiti ca este neteda atunci orice defect se afla sub suprafata lacuita si, daca simtiti ca este aspra, zgrunturoasa sau usor lipicioasa indica imperfectiuni ce se afla la suprafata lacului.
Defectele care sunt sub suprafata, sunt tratate prin polisare si defectele ce sunt pe suprafata lacuita ca bitum, smoala, insecte, este tratata cu Clay Bar(argila), trecerea argilei peste vopsea cu un lubrifiant pentru a prinde particulele de murdarie. Este un proces ce necesita timp, dar acest lucru face o mare diferenta la aspectul final al vopselei, in special pe masinile ce au o culoare mai deschisa, care par sa arate fiecare imperfectiune usoara in vopsea.
Multe zgarieturi cauzate de la chei, zgarieturi in parcare si alte daune pot fi aproape complet eliminate cu polish.
O zgarietura urata devine practic invizibila, cu un pic de slefuire. Deci, inainte de a duce masina la o vopsitorie auto, incearca si polish auto sa vezi daunele reale si daca merita sa o revopsesti.
 
sursa: topdetail.ro