Dealerii auto si proprietarii de showroom-uri stiu ca o curatare autentica, o polishare si o ceruire profesionale pot transforma orice masina intr-una cu aspect de concurs. Toate vopselele imbatranesc datorita expunerii la actiunea razelor ultraviolete, poluarii si ploilor acide. Cu timpul, cele mai frumoase finisaje se degradeaza, devin mohorate, cu aspect cretos, tocit. Doar aplicand o ceara peste aceste suprafete matuite nu vom face decat sa cream o stralucire vaga, subtire. Pentru a dezvalui adevarata vitalitate a vopselei, pentru a-i da adancime si a o face sa vibreze este necesar sa o supunem unei polishari profesionale. 

polis_2_400     Polisharea este un proces de revitalizare a stratului de suprafata al vopselei care pe langa o lustruire si o curatare in profunzime a vopselei, indeparteaza oxidarile, urmele vechi de ceara si zgarieturile minore. Acest tratament pregateste suprafata pentru ceruire si garanteaza obtinerea unei straluciri maxime si a efectelor dorite ( adancime, efect de ud, etc.). 

     Alegerea unui polish dintre sutele de produse care exista, cu diferitele lor grade de abrazivitate sau de ?putere de taiere", poate fi o treaba dificila. Exista paste de polish pentru vopsele multistrat, lacuite, pentru vopsele intr-un singur strat, paste pentru aplicare manuala si aplicate mecanic, cu masina de polish de inalta viteza, etc. Pentru simplificare, vom imparti masinile in doua mari grupe si vom alege in functie de acestea: