Superchargerele Tesla, punctele de încărcare în care clienții mărcii își încarcă mașinile, ar putea pune la dispoziția acestora un serviciu de spălătorie care curăță mașina folosind un singur pahar de apă.

După ce a dezvoltat una dintre cele mai complexe rețele de încărcare pentru mașinile electrice, Tesla Motors are planuri de dezvoltare a Superchargerelor. Și nu e vorba dar de dezvoltarea numerică, ci și de extinderea serviciilor la care au acces clienții Tesla atunci când mașinile sunt puse la încărcat.

eco1

Conform americanilor de la Elektrek, care citează informații din interiorul constructorului din California, Tesla Motors le va pune la dispoziție posesorilor modelelor mărcii un serviciu de spălătorie auto high-tech care utilizează doar un pahar de apă pentru fiecare mașină curățată. Tehnologia este dezvoltată de Eco Green Auto Clean, un startup american care utilizează un proces inedit de eliminare a murdăriei de pe caroserie, care este dizolvată și ridicată cu ajutorul unor substanțe ecologice și care nu atacă vopseaua.
Serviciul de spălătorie este deocamdată testat de Tesla Motors în zona fabricii pe care constructorul american o are în Fremont, California, iar rezultatele acestui test vor decide dacă proiectul va fi extins la punctele de încărcare. În cazul în care răspunsul va fi pozitiv, clienții interesați de acest serviciu vor plăti un abonament lunar care va include două spălări. Costul acestuia este însă prohobitiv: 80 de dolari pentru Model S și viitorul Model 3 și 90 de dolari pentru Model X.
 

sursa: automarket.ro