Locurile in care se face detailing auto, cum sunt si unele spalatorii, ofera diverse tratamente pentru curatarea si intretinerea masinii tale. Mai ales iarna, cand autoturismele trebuie sa primeasca o atentie speciala daca nu vrem sa aiba de suferit in urma solutiilor chimice anti-derapante pe care le arunca autoritatile pe carosabil. Iata cateva tratamente de detailing explicate, dar si ce fac pentru masina, notate cu grade de la 0 la 10.

Daca toata vara insectele si soarele afectau aspectul masinii tale, acum murdaria, umezeala si frigul isi fac simtite prezenta si ameninta sa afecteze mult mai puternic elementele de caroserie. Cu toate astea, cateva tratamente efectuate corect te ajuta sa protejezi si sa prelungesti viata masinii si mai ales aspectul impecabil si stralucitor pe care ti-l doresti sa nu dispara odata cu venirea zapezilor.

Spalarea exterioara

In perioada rece, spalarea caroseriei ar trebui efectuata mai des din cauza umezelii ce favorizeaza depunerile de material agresive pe suprafata caroseriei. Cel putin la doua saptamani, efectuarea unei spalari corecte, previne depunerile puternice si solidificarea acestora pe suprafata caroseriei si indeparteaza sarea sau alte solutii chimice de pe caroserie.

Decontaminare cu argila

Recomandat cel putin de doua ori pe an, acest procedeu elimina in profunzime orice materie depusa in lacul sau pe suprafata caroseriei. Tratamentul se face cu o solutie solida sub forma de plastelina care, odata ce intra in contact cu suprafata vopselei de pe caroserie intra in fiecare por si extrage si cele mai mici urme de impuritati invizibile ochiului liber, din fisuri si crapaturi mici.

Tratament ceara lichida

Recomandat la fiecare spalare, protejeaza pentru o scurta perioada suprafata caroseriei si ii confera un luciu suplimentar, prevenind depunerile usoare pe caroserie. Nu are un rol activ de protectie si rezista foarte putin pe caroserie, dar este un prim scut ce previne degradarea in timp a lacului de protectie.

Tratament polish lichid

Ofera o protectie superficiala si un aspect stralucitor pentru o perioada de pana la 10 zile (in conditii meteo normale). Se aplica foarte usor si ajuta la sigilarea temporara a microfisurilor si accentuarea stralucirii caroserie. Previne depunerile usoare pe suprafata tratata si mentine aspectul curat pentru o perioada mult mai lunga de timp.

Tratament Teflon

Similar polish-ului lichid dar cu o putere de actiune mult mai mare. Se aplica succesiv timp de 3 spalari consecutive si ajunge sa protejeze caroserie pana la 2-3 luni, daca este respectata concentratia si aplicarea succesiva. Sigilieaza microfisurile, accentueaza luciul suprafetelor tratate, previne depunerile puternice pe suprafata caroseriei.

Tratament ceara solida

Aplicarea unui strat de ceara profesionala dedicata autoturismelor sigileaza orice microfisura existenta, acopera perfect zgarieturi sau imperfectiuni superficiale, impiedica depunerea sau lipirea murdariei sau a umezelii pe intreaga suprafata a caroseriei pentru o perioada de 2-3 luni. In masura in care acest tratament nu este inlaturat prin utilizarea degresantilor sau a solutiilor chimice foarte dure, el va ramane pe toata suprafata lacului caroseriei, oferidu-i protectie de durata si ajutand vizibil la pastrarea aspectului stralucitor si curat, ajutandu-va sa curatati masina mult mai usor.

 

Tratament special parbriz/luneta

Un microfilm aplicat pe suprafetele vitrate ale masinii, asigura o vizibilitate extinsa pe timp ploios sau ninsoare. Micorparticulele sigileaza complet suprafetele exterioare si creaza o pelicula non-aderenta ce ajuta spectaculos la eliminarea apei de pe geamuri sau previne inghetul acestora in perioadele cu temperature scazute

Asadar, daca pana acum nu prea stiai la ce foloseste fiecare tratament de detailing, de acum incolo vei stii. Si atunci cand te vei duce la o spalatorie auto sau la un atelier unde se face detailing, te vei duce in cunostinta de cauza si vei cere ceea ce ti se potriveste, astfel incat masina ta sa se bucure de cea mai buna protectie.

sursa:4tuning.roPentru mai multe detalii vizitati-ne la: http://www.4tuning.ro/ghidul-soferului/cat-de-eficiente-sunt-serviciile-spalatoriilor-auto-si-cum-sa-ne-protejam-masina-iarna-28257.html