Ghidul cumparatorului

Masina de spalat cu presiune este un dispozitiv foarte util pentru curatenie, in special cand locuiesti la casa. Cu ajutorul ei, poti curata obiecte de dimensiuni mari sau suprafete complexe, cu un grad inalt de murdarie, fara efort si in doar cateva minute. Cu un asemenea dispozitiv mai poti curata pavaje, mobilier de gradina, pereti, interiorul garajului si chiar masina.

Ca sa gasesti cel mai bun curatitor cu presiune, ai nevoie de cateva informatii generale despre acest produs. Mai jos iti oferim o lista cu cele mai importante caracteristici ale piesei desemnate ca subiect major in acest articol:

BLACK & DECKER PW1700 Supreme

Utilizare: cele mai bune masini de spalat cu presiune sunt dispozitivele perfecte pentru a veni de hac murdariei ce se depune de obicei pe obiectele folosite in special in exteriorul casei. Bicicleta, masina, mobila de gradina, terasele sau usile de garaj vor fi supuse unui proces continuu de murdarire din cauza vremii, activitatii umane si a timpului. Praful si namolul pot fi greu de indepartat manual, iar de asta unii producatori au realizat un instrument cu apa cu presiune pentru a indeparta cu viteza si usurinta orice urma de murdarie. Modul si scopul in care vrei sa utilizezi masina de spalat influenteaza direct caracteristicile pe care trebuie sa le urmaresti.

Presiune:  acest aparat genereaza intre 100 si 150 de bari, unde unitatea de masurare a presiunii apei este barul. Pentru curatare delicata vei alege 100 – 105bar, iar pentru murdarie dificila iti trebuie cel putin 130 – 140bar. Apa sub presiune actioneaza ca o forta bruta, ce permite curatirea suprafetelor. Cu cat presiunea va fi mai puternica, cu atat va fi mai usor sa cureti pana si cele mai dificile depozite de murdarie, chiar si de pe suprafete rugoase. In acelasi timp, trebuie sa fii atent la ce suprafete planuiesti sa cureti. O presiune ridicata a apei generata de masina de spalat poate deforma sau chiar strica unele suprafete din plastic, carton sau tabla, ori sa cojeasca vopseaua.

Accesorii: cel mai bun curatitor cu presiune trebuie sa contina macar unul dintre aceste accesorii: perii si duze de sol, debusor de canalizare si burlane, kit de sablaj pentru fatade, acoperisuri si terase, detergenti specifici pentru curatire la presiune. Daca masina de spalat achizitionata nu contine foarte multe accesorii, este indicat sa mai achizitionezi cateva pe langa setul de baza. Astfel, vei putea curati tot ce este in exteriorul casei, fara prea mult efort.

Bosch AQUATAK 37-13

Duza/lance: duza iti permite sa modulezi modul in care cureti suprafetele, oferind forme diferite ale jetului de apa: plat si rotativ. Majoritateamasinilor de spalat cu presiune ofera un jet plat, dar aici forma jetului nu prea se mai ajusteaza. Daca vrei mai mult control, alegi o duza rotativa, cu ajutorul careia poti ajusta forma jetului. Poti curata astfel dale, pavele, pietre sau beton si chiar poti dezlipi vopseaua decojita de pe anumite fatade.

Detalii tehnice: este important sa cunosti materialele din care este realizat dispozitivul. Cea mai buna masina de curatat cu presiune are corpul de pompa realizat din alama si pistonul din ceramica. Aceste doua materiale au o rezistenta foarte mare si pot fi folosite intens fara mari probleme, fiind rezistente la oxidare si la actiunea detergentului.

Top 2 produse in 2016

Black&Decker PW1700 Supreme 

BLACK & DECKER PW1700 Supreme 1

Produsul de fata raspunde cu succes la intrebarea „care este cea mai buna masina de spalat cu presiune de la Black&Decker?”Cu o putere de 1700 W, o presiune maxima de 130 bar si un debit de 370 litri pe ora, curatitorul poate spala orice suprafata, de la pereti, pavele si alei, la caroseria masinilor, biciclete sau usi de garaj.

Masina incorporeaza o pompa de metal, cu 3 pistoane axiale si o placa oscilanta, o supapa de siguranta automata si un filtru de apa. Acestea asigura eficienta si rezistenta indelungata la uzura. Corpul curatitorului este prevazut cu roti, pentru a fi transportat cu mai multa usurinta. Cablul lung de 5.5 metri este incorporat pe un tambur rulant. Setul complet al aparatului include si o serie de accesorii foarte utile, printre care: un pistol, un rezervor pentru detergent, dar si o lance roto-power si o lance vario power – 2 capete active care iti permit sa ajungi in spatii greu accesibile. Pe langa toate acestea, poti profita si de peria rotativa de spalat, pentru a indeparta petele mai dificile de pe unele suprafete, sau pentru a proteja unele materiale de forta apei sub presiune(spre exemplu, la curatat tapiteria auto). Accesoriilor sunt create in asa fel incat poti utiliza curatitorul Black& Decker pe aproape orice suprafata. Pretul nu este nici el foarte mare, asa incat ai in fata unul dintre acele aparate de spalat cu presiune ieftine si bune.

Avantaje:

Aparat de spalat cu presiune eficient, functionand la 130 bar.

Debit de 370 litri pe ora.

Cablu lung de 5.5 metri.

Incorporeaza un filtru de apa.

Include un pistol si doua lance – capete active lungi.

Incorporeaza un rezervor de detergent.

Corpul masinii de spalat este prevazut cu roti.

Pret accesibil. 

Dezavantaje:

Raza de acoperire relativ scurta.

Producatorul nu include detergentul pentru masina.

 

Bosch AQUATAK 37-13 

3.Masina de curatat cu presiune Bosch AQUATAK 37-13 (4)

Fiind produs de catre unul din liderii din domeniul aparaturii casnice, nu ne mira ca masina de spalat cu presiune Bosch AQUATAK 37-13 are un design compact, pliabil si ergonomic. Corpul aparatului este conceput pentru a putea depozita accesoriile in interior, iar manerul utilizat pentru transport poate fi si el ascuns in spatele dispozitivului. Din punct de vedere tehnic, aparatul genereaza o putere de 1700 W si o presiune de 130 bar, rezultand astfel un debit de 370 litri de apa pe ora. Aparatul incorporeaza si un filtru de apa, cu ajutorul caruia componentele active sunt protejate de depunerile de saruri si minerale prezente in apa.

Masina de curatat cu presiune oferita de Bosch are o raza de curatare de 11 metri, rezultata din lungimea furtunului de 6 metri si cea a cablului, de 5 metri. Functia Autostop creste eficienta acestui produs, deoarece nu permite irosirea apei si a energiei odata ce aparatul a fost oprit – motorul si jetul de apa se opresc instant. Chiar daca are aproape 7 kg, dimensiunea mica si compacta, impreuna cu rotile de deplasare, fac ca acest produs sa fie foarte usor de manevrat si mutat, pentru a curata orice tip de suprafata. Printre accesorii vei gasi si un sistem de dozare a detergentului si un rezervor, un pistol de spalare si un maner de marire a distantei de curatare. Per total, iti recomandam Bosch AQUATAK 37-13 daca ai nevoie sa cureti obiecte exterioare foarte murdare, dar nu vrei sa te incurci cu un aparat foarte mare sau greu. 

Avantaje:

Masina de curatat cu presiune a apei de 130 bar.

Debit de apa de 370 litri pe ora.

Raza de actiune de 11 metri.

Incorporeaza un filtru de apa.

Prezinta accesorii ce includ un pistol de spalare, un rezervor de detergent si un maner.

Detergentul poate fi dozat.

Corpul aparatului este compact si prezinta doua roti pentru a usura deplasarea. 

Dezavantaje:

Detergentul nu este inclus odata cu masina de spalat. 

Fiind mai greu de gasit pe piata, cel mai simplu este sa iti achizitionezi masina de spalat cu presiune de pe Internet. Aici ai parte de o mare varietate de produse si oferte, iar reducerile si promotiile sigur te vor convinge sa iti usurezi munca in exteriorul casei, cu un asemenea dispozitiv puternic.

sursa: clovis.ro