cauciugg   Curatati cauciucurile cand va spalati masina ! Multe persoane pun straturi succesive de dressing fara sa spele pneul, astfel incat in timp negrul original al cauciucului sufera o decolorare in galben si maroniu. Pentru o spalare-curatare corespunzatoare a pneurilor, trebuie sa folositi un detergent special proiectat pentru acest scop. Sampoanele auto sunt prea blande pentru a patrunde in interiorul porilor si pentru a scoate murdaria din profunzime. 

   Inalbitorii sunt folositi in multi detergenti pentru pneuri si au rolul de a curata si infrumuseta partile din cauciuc de culoare alba, dar ei pot cauza cauciucului negru un aspect de imbatranit, de tocit si, de asemenea, pot pata jantele din aliaj. 

   Dupa ce v-ati spalat corespunzator cauciucurile, puteti sa aplicati un dressing pentru a accentua aspectul pneurilor masinii voastre. Industria de produse de ingrijire a automobilului va ofera doua grupe de dressing-uri din care puteti alege: 

   Cel mai vechi si mai familiar grup este cel al uleiurilor bazate pe emulsii siliconate. Aceste dressing-uri produc cea mai mare stralucire dar au T<caron> dezavantajul t<caron> de a creea, intr-o oarecare masura, suprafetei cauciucului un aspect uleios.

    Un grup de dressing-uri nou aparut este cel al produselor bazate pe apa. Aceste dressing-uri produc cu deosebire o stralucire de satin sau o finisare cu aspect natural, dar este necesar ca acestea sa se usuce complet pentru a minimiza atractia prafului. Multe dressing-uri bazate pe apa contin de asemenea compusi de ecranare a ultravioletelor, adaugandu-se agentilor de absorbtie a ultravioletelor proprii cauciucului. # 63 Dress-It, # 62 Universal Dressing si # 67 sunt trei dintre produsele bazate pe apa si care contin puternici.