Exista doua parti importante in procesul de ingrijire a unui interior de piele: curatarea si tratarea. Deoarece pielea este cea mai delicata suprafata din interiorul unui autoturism, este necesar sa o curatam si sa o tratam cu regularitate pentru a o proteja si a tine la distanta mirosurile neplacute. Daca sunteti de acord cu aceste doua operatiuni mentionate mai sus, va recomandam sa le efectuati pe rand. Asta inseamna ca daca veti aplica o solutie de curatare sau tratare, stergeti complet acea zona inainte de a continua urmatorul pas. Nu lucrati asupra unei suprafete mai mari de 20-20 cm.
Cum se curata pielea?
Aplicati un strat subtire de solutie speciala pentru piele (cumparata din comert). Daca pielea este foarte murdara, inainte de a aplica solutie, va recomandam sa folositi o perie cu par moale. Odata aplicata solutie pentru curatarea pilii, lasati-o sa actioneze un timp egal cu cel indicat pe eticheta, dupa care curatati folosind un prosop umed. Clatiti si stergeti de mai multe ori, dupa care uscati cu un prosop curat, uscat. Este important sa stiti ca apa nu va afecta pielea. Cele mai multe materiale de piele se prelucreaza in apa.
Cat de des trebuie curatate suprafetele din piele?
Daca interiorul autoturismului vostru este din piele de culoare inchisa, va recomandam sa o curatati de 2-3 ori pe an. Pielea de culoare deschisa are nevoie de curatare la un interval mai des, chiar o data pe luna. Chiar daca nu optati pentru un proces complet de curatare care sa implice diverse solutii, de fiecare data cand spalati autoturismul, va recomandam sa stergeti suprafetele de piele cu un prosop curat si umed. Acest proces va indeparta praful.
Cum tratam suprafetele de piele?
Procesul de tratare a pielii este necesar pentru a mentine pielea intr-o stare perfecta pentru un timp cat mai indelungat. Pentru acest proces, ca si in cazul curatarii, avem nevoie de o solutie. De obicei aceste solutii se gasesc in forma unei spume sau ceara. Aplicati aceasta solutie si asteptati timp de cateva minute pana actioneaza. In mod normal, aceste solutii se evapora pur si simplu. Daca ati aplicat solutie un exces, folositi o carpa curata si uscata pentru a lustrui pielea.
De ce este important tratamentul suprafetelor de piele?
Pielea necesita inlocuirea uleiurilor naturale. In caz contrar ea se va usca si va crapa. Procesul de tratare a pielii ajuta la restabilirea acestor uleiuri naturale, pastrand-o moale. De asemenea, aceste tratamente inlatura mirosurile neplacute.
Cat de des trebuie tratata pielea?
In functie de climatul tarii in care locuiti, recomandam ca procesul de tratare a pielii sa aibe loc o data la 45-60 de zile. Daca locuiti intr-o zona cu un climat umed, nu trebuie sa tratai pielea la fel de des ca intr-un climat uscat. De exemplu o iarna rece si uscata pot afecta negativ pielea determinand-o sa se usuce si sa crape.