Tapiteria masinii este predispusa la murdarire din multiple motive, cum ar fi praful, mancarea unui sandwich la volan, varsarea cafelei, sucurilor etc. Este important insa sa o mentii curata atat pentru aspectul general al vehiculului, cat si, de ce nu, pentru a nu influenta pretul la o eventuala vanzare a acesteia.

Alege o zi insorita pentru spalarea tapiteriei masinii, pentru a favoriza uscarea rapida. In caz contrar, tapiteria va prinde un miros urat, pe care foarte greu il vei putea indeparta. Iata ce pasi trebuie urmati pentru ca treaba sa mearga ca pe roate.

Incepe prin aspirarea scaunelor din fata si a banchetei din spate pentru a elimina orice fel de resturi alimentare sau a diverse impuritati. Foloseste capetele inguste ale aspiratorului pentru a ajunge si in portiunile mai greu accesibile.

Aplica pe portiuni mici un produs special destinat curatarii tapiteriei (cele sub forma de spray sunt mai practice) si lasa-l sa actioneze cateva minute. Dupa ce produsul a actionat, freaca tapiteria cu un burete sau o perie cu peri moi. Portiunile deteriorate (cu gauri, cu tesatura subtiata etc) trebuie curatate cu grija pentru a nu le deteriora si mai mult.

Pentru zonele patate foloseste o solutie speciala pentru indepartat petele. Las-o sa actioneze cateva minute si apoi sterge cu o carpa moale. Inlatura spuma in exces cu o carpa moale.

Clateste tapiteria cu putina apa, pe care indeparteaz-o ulterior cu un aspirator umed-uscat.  Inainte de toate insa, verifica eticheta produsului de spalare, deoarece unele nu necesita clatire.

Lasa geamurile deschise cat mai mult timp, pentru uscarea tapiteriei, iar peste noapte lasa-le intredeschise. Astfel eviti formarea mirosurilor urate si chiar a mucegaiului.

Daca ti-ai spalat singur tapiteria auto si te-ai confruntat cu vreo problema al carei raspuns nu l-ai gasit inca, cel mai indicat este sa apelezi la profesionisti ca sa rezolve ei si sa eviti riscul de a crea o problema mai mare.